Skip to main content

Je hebt een mooie Ringlamp op Ali Express gezien, deze is daar veel goedkoper dan een Ringlamp bij de groothandel in Nederland. Je besluit deze te bestellen. Maar eigenlijk heb je hebt geen idee waar deze vandaan komt en of deze veilig is in gebruik.

Je bent bezig met een behandeling  en plots barst het glas/plastic van de lamp door misschien wel oververhitting van de lampen zelf. Jouw klant krijgt dit in haar oog en loopt blijvende schade op aan haar oog. Dit kan oplopen tot een behoorlijke schadeclaim.

De verzekeraar gaat deze schade niet zomaar in behandeling nemen, want jij hebt een product buiten de EU geïmporteerd waarvan de producent onbekend is en het product hoogstwaarschijnlijk niet eens EU goedgekeurd is. Verhaal op een fabrikant is niet mogelijk….Die zit ergens in China.

Kies daarom altijd voor EU goedgekeurde producten. Dit geldt zowel voor de gebruiksproducten tijdens de behandeling als voor je instrumenten zoals je lamp, een pincet en zeker ook je behandeltafel of stoel………En natuurlijk ook je eigen stoel ook hier kan een schade door ontstaan waardoor je zelf letselschade oploopt.

Heb je vragen waar je deze goedgekeurde producten kunt inkopen zoals bijvoorbeeld een goede ringlamp? Vraag het ons gerust. Ook daar kunnen we je in adviseren zodat je goed verzekerd bent in geval van schade.

Offerte op maat aanvragenPersoonijk advies nodig?